Decentrale Selectie Geneeskunde UvA

De Universiteit van Amsterdam

Ronde

Toetsen

Plekken per jaar

Informatie over de decentrale selectie geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA)

De selectieprocedure voor de Bachelor Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam (UvA) bestaat uit één ronde, waarbij uiteindelijk 350 studenten worden geselecteerd.

De selectie omvat slechts één ronde met daarin twee toetsen. Eind januari ontvang je studiemateriaal en een videocollege per e-mail. Dit materiaal moet je bestuderen voor de eerste toets, de collegetoets, waarbij met name gelet wordt op je studievaardigheden. Voor de tweede toets, een multiplechoicetoets, kun je niet specifiek voorbereiden. Deze toets test je kennis van natuurwetenschappelijke vakken op VWO-niveau, waaronder natuurkunde, biologie, scheikunde en wiskunde.

Met andere woorden: toets 1 test het vermogen om biomedische kennis op te nemen, terwijl toets 2 VWO-basiskennis toepast in een medisch-biologische context. Dat is het kenmerkende van de decentrale selectie aan de UvA

Net als bij de andere selectie hoor je uiterlijk 15 april of je bent aangenomen. Je krijgt een rangnummer op basis van de resultaten van de twee toetsen, waarbij VWO-cijfers alleen worden bekeken als kandidaten exact dezelfde score behalen voor beide toetsen. Het rangnummer wordt op Studielink bekendgemaakt.

Begin goed voorbereid aan de selectie en controleer de deadlines op de website van de universiteit. Schrijf ze op in je agenda en zet ze in je telefoon. Je kan je voor geneeskunde inschrijven vanaf 1 oktober tot uiterlijk 15 januari. Schrijf je op tijd in, soms zijn er problemen met de website. Als dat vlak voor de deadline gebeurt heb je pech en kan je niet meer meedoen. Je kunt je inschrijving tot 15 januari ook annuleren, dan telt je inschrijving niet mee als deelname (je mag namelijk slechts één keer mee doen aan de selectie van de UvA).

Zorg er ook voor dat je uiterlijk 15 juli voldoet aan de toelatingseisen voor geneeskunde

Houd je email en de website van de Universiteit van Amsterdam goed in de gaten voor de actuele datum van de selectiedag. Dit is meestal op een zaterdag in februari, op een locatie in Amsterdam. Het is niet mogelijk om online deel te nemen of op een andere dag. Deelnemers moeten fit genoeg zijn voor de selectietests. Voor kandidaten met een functiebeperking zijn er richtlijnen voor extra tijd. Dit moet je zelf aanvragen en ruim van te voren doen. 

Tips en ervaringen decentrale selectie

Ook voor de decentrale selectie geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam hebben wij een bundel met ervaringen en tips voor de decentrale selectie geneeskunde.

Je bent aan de start van jouw reis naar een succesvolle decentrale selectie geneeskunde met onze ultieme voorbereidingsgids! Waarom het wiel opnieuw uitvinden als je kunt profiteren van de inzichten en ervaringen van meer dan 10.000 geneeskundestudenten die jou zijn voorgegaan?

Bij ons ben je niet zomaar een kandidaat; je maakt deel uit van een gemeenschap die zich al meer dan een decennium inzet voor het delen van waardevolle tips en ervaringsverslagen. Ontdek de geheimen van succesvolle kandidaten, leer van hun strategieën en zet de juiste stappen naar een vlekkeloze voorbereiding.

Wij zijn jouw betrouwbare partner in deze cruciale fase van jouw medische carrière. Met meer dan 10 jaar aan expertise hebben we een schat aan informatie verzameld om jou te ondersteunen bij het behalen van jouw decentrale selectie. Sluit je aan bij de groeiende gemeenschap van geneeskundestudenten die ons platform hebben omarmd en zichzelf nu toekomstige artsen kunnen noemen.

Waar wacht je nog op? Neem de leiding in jouw voorbereiding en maak gebruik van de kennis die voor jou beschikbaar is. Ontdek het geheim achter succesvolle toelatingen tot de geneeskundestudie en zet vandaag nog de eerste stap naar jouw stralende medische toekomst!

Bekijk onze gratis preview ervaring via onderstaande link, inclusief handige tips voor de selectie aan de UvA. 

Of koop direct de gehele bundel, inclusief ervaringen en tips van andere universiteiten en ontdek welke universiteit het beste bij je past.

Whatsappgroep decentrale selectie geneeskunde

Whatsappgroep decentrale selectie geneeskunde UvA (Universiteit van Amsterdam)

Leer je medekandidaten kennen en help elkaar in onze decentrale selectie geneeskunde whatsappgroep. Hiermee ben je en blijf je actief bezig met de selectie. Vaak zitten er ook oud-kandidaten in de groepen die graag hun tips met je delen.

Word lid van de whatsappgroep

Ook voor de andere universiteiten hebben wij natuurlijk een groep, check daarvoor onze pagina whatsappgroep decentrale selectie geneeskunde

Cursus decentrale selectie geneeskunde UvA

Voor de decentrale selectie geneeskunde van de Universiteit van Amsterdam (UvA) hebben wij de volgende aanbieders van cursussen gevonden en zeer zorgvuldig geselecteerd. Wij staan in voor de kwaliteit van onze partners. 

Ga direct naar het overzicht met cursussen voor de decentrale selectie geneeskunde van de UvA

KvK-nummer: 67252109
BTW-nummer: NL210387257B01

© 2023 DecentraleGeneeskunde.nl