Ervaring decentrale selectie geneeskunde UM 2018 (2/4)

 

Door: Anoniem

Decentrale Selectie Geneeskunde UM-AZM 2018 (2/4)

  

Hallo allemaal,

 
Voor de eerste ronde moesten wij een online portfolio invullen waar ze oa. vroegen naar je punten van de 5e (of 6e als je al geslaagd bent) en 3 verschillende activiteiten waarmee je je vaardigheden kon aantonen die later geschikt zijn als arts. Je moet zoeken naar activiteiten waarmee je kunt aantonen dat je heel sociaal capabel bent, maar ook echt een teamplayer, dus dat je heel goed kan samenwerken. Het maakt niet uit dat het een hele simpele activiteit is, zolang je er heel veel uren hebt ingestopt (minstens 100 uur). De argumentatie is natuurlijk ook ontzettend belangrijk. Verder moest je ook de belangrijkste aspecten van probleem gestuurd onderwijs (PGO) aangeven. Er waren dit jaar meer dan 1700 aanmeldingen (!) en maar 700 gingen door naar de tweede ronde waar je een toets moest afleggen. 
 

Helaas kan ik niet heel veel zeggen over de tweede ronde aangezien iedereen die de toets had afgelegd een geheimhoudingsverklaring moest ondertekenen. 

 
Kortom, als jij niet de meest denderende punten hebt maar wel heel veel extracurriculaire activiteiten hebt gedaan waarmee jij kunt aantonen dat je heel sociaal bent en goed kan samenwerken dan is Maastricht misschien de universiteit van jou. Anderzijds, zou ik wel rekening houden met een enorm aantal aanmeldingen voor Maastricht, dus die afweging moet je wel maken.
 
Heel veel succes! 
15
Heb je nog vragen over de selectie? Stel deze dan op het forum!

KvK-nummer: 67252109
BTW-nummer: NL210387257B01

© 2021 DecentraleGeneeskunde.nl