Ervaring decentrale selectie geneeskunde RUN 2013

Door: Anoniem
Decentrale Selectie Geneeskunde RUN – UMC Radboud 2013

Ik had besloten mee te doen aan de decentrale selectie van geneeskunde, omdat ik al een aantal jaar weet dat ik geneeskunde wil studeren. Mijn CV is niet erg goed en daarom besloot ik me aan te melden in Nijmegen, omdat de decentrale selectie daar bestaat uit een meerkeuzetoets en het schrijven van een essay.

1 april stond de stof die je moest leren online. Het onderwerp was diabetes en hiervoor moest je Engelse artikelen lezen, Nederlandse stof leren, hoorcolleges beluisteren en opdrachten maken. Het was best moeilijke stof waar je echt goed de tijd voor moet nemen. In totaal ben ik hier denk ik zo’n 100 uur mee bezig geweest. Het vervelende vond ik wel dat de opdrachten niet na werden gekeken, wel was er een forum waar je vragen kon stellen.

Na 4 weken keihard leren moesten we op 29 april naar de universiteit komen voor de selectiedag. We begonnen met de meerkeuzetoets en voor mijn gevoel ging het redelijk goed. Er waren 95 vragen en hiervoor had je 2,5 uur de tijd. Ik was na 1 uur al klaar. Dit kwam omdat het vooral heel veel feiten waren, wat ik totaal niet had verwacht en daarbij is het zo dat je die dingen weet of je weet ze niet.

’s Middags was dan de schrijfopdracht. Ik vond het moeilijk wat ik hier precies van kon verwachten, maar we moesten een betoog schrijven over of de behandeling van diabetes (in de vorm van medicijnen) betaald moet worden als mensen hun leefstijl niet aanpassen. Hiervoor hadden we drie uur de tijd en na ongeveer 2 uur was ik klaar. (toen was meer dan de helft van de mensen al weg)

Ik had erg hard geleerd en de toets ging voor mijn gevoel best goed, ik dacht goed genoeg om bij de beste 300 studenten te zitten, want dan was je, als je een voldoende had voor je toets, door naar de volgende ronde.

2 weken na de toets kwam de uitslag. Om bij de beste 300 te zitten moest je 57 vragen goed hebben beantwoord. Helaas, had ik er 56 goed en dat betekent dat ik geen kans meer maak op een plek in de bachelor van geneeskunde in Nijmegen. Heel erg balen! Ik heb keihard geleerd en dacht echt dat het goed ging.

3
Heb je nog vragen over de selectie? Stel deze dan op het forum!

KvK-nummer: 67252109
BTW-nummer: NL210387257B01

© 2021 DecentraleGeneeskunde.nl